Een puur visavontuur met een visgids

Vissen vanuit de kayak of met een boot met een visgids

Vistechnieken

Als ik zelf vis richt ik mij meestal op het vangen van snoekbaars. Maar het vissen op baars ben ik ook steeds meer gaan waarderen. De baars is minder wispelturig en als je een school met baars vindt kan je meerdere aanbeten op één plek krijgen. En zeker als het gaat om mooie dikke baarzen vind ik dit een fantastische visserij.

Ik gebruik bij het vissen op roofvis graag verschillende technieken. In de eerste plaats vind ik het leuk om op verschillende manieren te vissen. En in de tweede plaats kan het heel effectief of zelfs noodzakelijk zijn om technieken af te wisselen.

Soms moet de vis met de dropshot worden verleid terwijl je hier de volgende dag niets of veel minder mee vangt en het verticalen of het vissen met de fireball juist veel beter werkt.  Ook het werpend vissen met een klein shadje kan verschrikkelijk efficiënt zijn bijvoorbeeld in helder water waar het belangrijk is op afstand van de vis te blijven. Maar ook het vissen met de Carolina rig kan heel doeltreffend zijn en zeker voor de beginnend roofvisser is dit een mooie techniek omdat het vissen hiermee relatief eenvoudig is. En uiteraard behoort ook het trollen tot de mogelijkheden bij het vissen vanuit de kajak.

Aan u de keus!

© 2024 Een puur visavontuur met een visgids

Theme by Anders Norén