Een puur visavontuur met een visgids

Vissen vanuit de kayak of met een boot met een visgids

Actueel

Predator Practise Day op 12 oktober 2019

Op zaterdag 12 oktober aanstaande wordt door SNB, Visgids Groningen en Sportvisserij Groningen Drenthe de Predator Practice Day georganiseerd in het Oldambtmeer.

Na een informatieve ochtend met tips en trucs van roofviskenner Hilco van Nuil, ga je ’s middags het water op met de visboot, bellyboot of kayak om het geleerde in de praktijk te brengen.

Heb je hengelmateriaal, dan ben je van harte welkom om dit mee te nemen. Heb je dit niet, dan is dat geen probleem. Alle visboten, bellyboten en kayakken zijn volledig uitgerust met alle materiaal die je nodig kunt hebben. Kijk voor meer informatie op de site van de federatie: https://www.vissen.nl/actueel/13743/predator-practice-day-zaterdag-12-oktober-opgave-kan-nog.html

Bellyboatwedstrijd op forel bij Alkmaar op 27 oktober 2019

Op 27 oktober 2019 organiseert hengelsportfederatie MidWest Nederland een BellyBoatwedstrijd op de grote recreatieplas Geestmerambacht (net boven Alkmaar). Er wordt gevist op forel maar andere roofvissen tellen ook mee.

Het inschrijfgeld is 20 euro maar daar krijg je een mooie dag met lekker lunchpakket voor terug. Natuurlijk zijn er ook gave (geld-) prijzen te winnen.

Voor meer informatie over de wedstrijd kun je contact opnemen met Sijmen van den Berg (wedstrijden@smwn.nl / 0251-745667). Via de site van de federatie kun je je inschrijven.

SNB Bellyboot- en kayakdag op 2 november 2019 in Zwolle

Al twee keer eerder organiseerde de regio Oost van de SNB een bellyboot- en kayak dag in Zwolle. En dat hebben ze geweten. Ontzettend veel en ook mooie vissen werden er gevangen.

Tijdens de visdag op 2 november 2019 zijn er enkele boten beschikbaar voor diegenen die het eens willen proberen met een bellyboot of kayak. Via mij is er op deze dag de mogelijkheid voor opstappers om gebruik te maken van een Hobie trapkayak.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is de-zwolse-grachten-zijn-behoorlijk-diep-bieden-beschutting-maar-ook-meer-open-water_100189.jpg
Vissen op de grachten van Zwolle

Voor meer informatie, zie: https://www.snoekstudiegroep.nl/de-snb/snb-regio-s/oost.html

Filmopnames en interview, 26-07-2019

Vrijdag 26 juli 2019 werd ik geïnterviewd door een lokale nieuwszender en werden er film opnames gemaakt. Kijk hier voor het resultaat: https://www.rtvoost.nl/nieuws/316234/Frans-is-visgids-Een-vis-vangen-is-de-kers-op-de-taart

Interview 26 juli 2019


Nieuw: nu ook vissen vanuit de boot, 28-06-2019

Bij het vissen met de kayak is de afstand die je kan afleggen beperkter dan bij het vissen met een motorboot. En het duurt langer om na een mooie drift weer terug bij het beginpunt te komen. Als de vis verspreid ligt dan biedt een motorboot dus voordelen.

Daarnaast biedt het vissen vanuit een boot net wat meer comfort dan het vissen vanuit een kayak. Daarom beschik ik sinds kort ook over een kleine motorboot met 5 pk buitenboordmotor.

Mijn motorboot


Reportage Hét Visblad, 18-04-2019

Donderdag 18 april 2019 was ik werkzaam voor een reportage voor Hét Visblad van Sportvisserij Nederland. Hierbij had ik de fotograaf aan boord van mijn kayak om hem in een zo goed mogelijk positie te brengen voor het maken van foto’s. Het verslag van deze dag is te lezen in het juni nummer van 2019 van Hét Visblad. Daaruit blijkt wel dat het vissen op forel op het Oostvoornsemeer vanuit de kayak heel erg leuk is én erg productief kan zijn. Ik kan maximaal 3 mensen meenemen op zo’n avontuur.

Hét Visblad, juni 2019

Forelvissen Oostvoornsemeer, april 2019

Het is april /mei en dus weer forellentijd op het Oostvoornsemeer! Het is natuurlijk prachtig om de forel vanaf de kant te bevissen met de vliegenlat of met kunstaas. Maar met een kayak vergroot je enorm je kansen. Want daarmee kan je overal komen en ook het diepere water bereiken. De vangstkansen zijn vanuit de kayak dus flink groter, zeker als bij het mooiere weer de forel verder uit de kant blijft.

Gesloten tijden, 01-03-2019

De wettelijke gesloten tijd voor snoek is ingegaan op 1 maart. De gesloten tijd voor snoek wil zeggen; direct terugzetten na de vangst. Meenemen is verboden. Vanaf 1 april gelden er ook wettelijk gesloten tijden voor snoekbaars en baars. Ook die vissen vanaf 1 april dus direct terugzetten. Vanaf 1 april geldt er bovendien een gesloten tijd voor de aassoorten waarmee je normaliter op roofvis vist zoals kunstaas en dood aas. Dus vanaf 1 april (tot aan de laatste zaterdag van mei) geldt er een verbod om te vissen met aas voor roofvis én een terugzetplicht voor snoek, baars en snoekbaars. De gesloten tijd voor snoek, baars en snoekbaars eindigt op de laatste zaterdag van mei. Let op: de voorwaarden van de vergunning kunnen een langere gesloten tijd voor vissoorten en/of aas voorschrijven.

© 2019 Een puur visavontuur met een visgids

Theme by Anders Norén