Een puur visavontuur met een visgids

Vissen vanuit de kayak of met een boot met een visgids

Actueel

Hengelsport- en botenbeurs, Jaarbeurs Utrecht, van 29 november t/m 1 december 2019

Van 29 november tot en met 1 december 2019 is er weer de hengelsport- en botenbeurs in Utrecht. Het is dé hengelsportbeurs van Nederland en uiteraard zijn wij er ook; je bent van harte welkom op het Visgidsenplein. Zie voor meer informatie: https://www.hengelsportbeurzen.nl/nl/

SNB Bellyboot- en kayakdag op 2 november 2019 in Zwolle

Zaterdag organiseerde de Snoekstudiegroep regio Oost een bellyboat en kayakvisdag op de stadsgrachten van Zwolle. Leden en niet leden konden op deze dag kennismaken met het vissen vanuit een bellyboat en één van mijn kayaks. Circa 10 man hadden zich voor deze dag opgegeven. Om 08:00 uur werd er verzameld op een parkeerplaats langs de gracht.

Verzamelen aan het begin van de dag.

Hier kan je nog een hele dag parkeren voor 5 euro! Na wat huishoudelijke mededelingen ging iedereen snel te water. Voor mij was het zoeken naar de vis, maar uiteindelijk heb ik die gevonden mede door de tips van Jorn Scholtens die voor de 2e keer aan boord stapte van een kayak. Snel vissen bleek het geheim. Kennelijk is de vis hier erg op zijn hoede en is er sprake van een behoorlijke dressuur. Wat logisch is want het was behoorlijk druk in de stad met roofvissers. Uiteindelijk ging ik het water af met circa 10 baarzen, 6 snoekbaarsjes en 2 roofbleien. Vissen in de stadsgrachten van Zwolle met een kayak is een leuke belevenis vanwege de omgeving, je vist er heerlijk in de luwte én er zit in de winterperiode erg veel roofvis. Kortom, het is nú de tijd voor een heerlijk dagje kayakken in Zwolle.

Veel en mooie baarzen in de stadsgrachten van Zwolle.

Filmopnames en interview, 26-07-2019

Vrijdag 26 juli 2019 werd ik geïnterviewd door een lokale nieuwszender en werden er film opnames gemaakt. Kijk hier voor het resultaat: https://www.rtvoost.nl/nieuws/316234/Frans-is-visgids-Een-vis-vangen-is-de-kers-op-de-taart

Interview 26 juli 2019


Nieuw: nu ook vissen vanuit de boot, 28-06-2019

Bij het vissen met de kayak is de afstand die je kan afleggen beperkter dan bij het vissen met een motorboot. En het duurt langer om na een mooie drift weer terug bij het beginpunt te komen. Als de vis verspreid ligt dan biedt een motorboot dus voordelen.

Daarnaast biedt het vissen vanuit een boot net wat meer comfort dan het vissen vanuit een kayak. Daarom beschik ik sinds kort ook over een kleine motorboot met 5 pk buitenboordmotor.

Mijn motorboot


Reportage Hét Visblad, 18-04-2019

Donderdag 18 april 2019 was ik werkzaam voor een reportage voor Hét Visblad van Sportvisserij Nederland. Hierbij had ik de fotograaf aan boord van mijn kayak om hem in een zo goed mogelijk positie te brengen voor het maken van foto’s. Het verslag van deze dag is te lezen in het juni nummer van 2019 van Hét Visblad. Daaruit blijkt wel dat het vissen op forel op het Oostvoornsemeer vanuit de kayak heel erg leuk is én erg productief kan zijn. Ik kan maximaal 3 mensen meenemen op zo’n avontuur.

Hét Visblad, juni 2019

Forelvissen Oostvoornsemeer, april 2019

Het is april /mei en dus weer forellentijd op het Oostvoornsemeer! Het is natuurlijk prachtig om de forel vanaf de kant te bevissen met de vliegenlat of met kunstaas. Maar met een kayak vergroot je enorm je kansen. Want daarmee kan je overal komen en ook het diepere water bereiken. De vangstkansen zijn vanuit de kayak dus flink groter, zeker als bij het mooiere weer de forel verder uit de kant blijft.

Gesloten tijden, 01-03-2019

De wettelijke gesloten tijd voor snoek is ingegaan op 1 maart. De gesloten tijd voor snoek wil zeggen; direct terugzetten na de vangst. Meenemen is verboden. Vanaf 1 april gelden er ook wettelijk gesloten tijden voor snoekbaars en baars. Ook die vissen vanaf 1 april dus direct terugzetten. Vanaf 1 april geldt er bovendien een gesloten tijd voor de aassoorten waarmee je normaliter op roofvis vist zoals kunstaas en dood aas. Dus vanaf 1 april (tot aan de laatste zaterdag van mei) geldt er een verbod om te vissen met aas voor roofvis én een terugzetplicht voor snoek, baars en snoekbaars. De gesloten tijd voor snoek, baars en snoekbaars eindigt op de laatste zaterdag van mei. Let op: de voorwaarden van de vergunning kunnen een langere gesloten tijd voor vissoorten en/of aas voorschrijven.

© 2019 Een puur visavontuur met een visgids

Theme by Anders Norén